Mozart Kulor.

Mozart Kulor ca 30 st.

125 g mjuk nougat
250 g mandelmassa
150 g mörk blockchoklad
Skär nougaten i 30 lika bitar, rulla till kulor och ställ i kylen.
Skär mandelmassan i 30 lika bitar, platta ut.
Lägg en nougatkula i varje platta och forma runt nougaten så den täcks helt.
Smält chokladen.
Doppa kulorna och låt stelna på ett galler med bakplåtspapper under.
Ha en riktigt God Jul alla!

Pepparskaks muffins med rosa vanilj-smörkräm.

Muffins ca 12 st.
115 g smör (rumstemp.)
1 3/4 dl socker
2 st ägg
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 matsked pepparkakskrydda
Häll alla ingredienser i en bunke och vispa till en slät smet.
Skeda upp i formar, ungefär till hälften.
Sätt in i mitten av ugnen på 180° i 15-20 min.
Ta ut och låt svalna på galler.
Smörkräm,
1 sats till  ca 12 st.
75g smör
2 dl florsocker
1 st ägg
2 tsk vaniljsocker
Röd karamellfärg efter eget tycke.
Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret, lite i taget.
Blanda sedan ner ägg, vaniljsocker och röd färg.
Garnering.

Strössel mix från Dr.Oetker med snöflingor, pärlemor kulor,
små guldiga & vita och små silvriga & vita kulor.
När muffinsen är helt avsvalnade så täck mufinsen med smörkrämen
och toppa med strössel.
Behöver ju inte vara sånt jag använde utan ta det ni har hemma eller inget alls.
Ha en riktigt God Jul alla!

Pepparskaks Cakepops.

Pepparkaks Cake Pops.
1 pkt Philadelphia ost (200g)
ca ½ burk pepparkakor(rund vanlig burk)
200-300 g mörk block choklad.
Grillspinnar/spett.
Klipp grillspetten till bra storlek, som till en klubba ungefär.
Mixa pepparkakorna till smulor och blanda i philadephiaosten.
Blanda väl.
Jag har inget speciellt mått på hur mkt kakor det ska var,
men degen är klar när man kan rulla en boll utan att det fastnar på fingrarna,
det blir bara fett/glansigt på fingararna.
Rulla till bollar och ställ in i kylen.
Under tiden smält chokladen.
Ta ut bollarna, doppa pinne i choklad och stick ner en i varje boll.
När det är klart doppa bollarna i smält choklad.
Ställ direkt på ett fat med pinnen upp eller
ställ ner pinnen i glas fyllt med socker beroende på hur man vill ha dom.
Ett super gott och super enkelt tips till julbaket!!

RSS 2.0