Cheesecake brownie

Mitt senaste bak som jag gjorde igår(lördag).
Inget egetkomponerat men väl värt att dela med sig av ;)

Cheesecake-brownie, ca 12 port.

Kaksmet:
125 g smör, plus extra till formen
2 dl vetemjöl, plus extra till formen
125 g mörk blokchoklad
2 ¼ dl strösocker
2 st ägg, lätt uppvispade
½ dl mjölk

Topping:
500 g färskost
1 ½ dl strösocker
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
1 ¼ dl naturell yoghurt

Smält choklad att ringla över

Förvärm ugnen till 175°. Smöra och mjöla lätt en 23 cm i diameter stor rund form.
Smält smör och choklad i kastrull på svag värme tills allt är slätt, ta av och vispa i sockret. 
 Tillsätt ägg och mjölk, vispa ordentligt.
Vänd ner mjölet och rör tills allt är blandat. Fördela smeten jämt i formen.
Grädda 25 min mitt i ungen . Ta ut kakan och sänk värmen till 150°.
Gör toppingen genom att vispa samman färskost, socker, ägg och vaniljsocker tills
allt är väl blandat. Tillsätt yoghurten och häll sedan toppingen över
kakan i formen och ställ tillbaks den i ugnen i ytterliggare 45-55 min,
eller tills kakan knappt stelnat.
Lossa kakan längs formens kanter men en kniv.
Låt svalna något innan den tas upp ur formen.
Förvara i kylskåp minst 4 timmar innan eller över natten innan ni skär upp den.

Dekorera gärna med färska jordgubbar och ringla smält choklad över innan servering! 




Är världens sämsta fotograf .
Kakan gör sig inte helt rättvis på dessa bilder.
Tycker man om klassisk cheesecake och choklad så gillar man garanterat denna:)

Lycka till !


Chokladsmörkräms toppade muffins.

Bakade vanliga muffins toppade med choklad-smörkräm och
dekorerade med rosa marsipan-hjärtan i heljen.
Och dom blev super goda !

Muffins recept är samma som jag använt i ett tidigare inlägg.
(Ska göra en flik med recept där jag lägger in det receptet så ni lätt kan hitta det)

Chokladsmörkräm

225 g rumpstemp. smör
5 dl florsocker
1 dl kakao
1 msk grädde eller mjölk

Blanda ihop allt och spritsa eller bred på muffinsen.

Skär/tryck ut hjärtan i marsipan och dekorera med.



God fortsättning & Lycka till !


Marabou Senastion jordgubbs cheesecake fyllda muffins.


Bakade vaniljmuffins idag med Marabou Sensation Jordgubb&cheesecake fluff på.
Det blev väll helt okej.
Tyckte dock inte om de receptet på muffinsen.Dom blev för "matiga".
Och iom att man använder fluff som topping så tycker jag nog att man ska ställa dom i kylen
innan man äter dom så toppingen får "stelna" lite.
Men dom var goda iaf.



Dom ser goda ut iaf ;)

Fluff/ganache :
Marabou Sensation Jordgubb&cheesecake ca 1 & ½ chokladkaka
ca 4 dl grädde

Smält chokladen i grädden på låg värme.
Den får inte koka upp!
När allt är smält låt det svalna och ställ i kylen tills det ska användas.
Jag gjorde min dagen innan men har sett nån som gjort de 3 timmar
innan man ska använda det.
Vispa upp det precis som man vispar grädde, aningen hårdare.

Muffins receptet tänker jag inte dela med mig av för som jag sa tidigare
så blev dom inte så bra.
Kan dela när jag hittat ett recept jag är nöjd med ;)

Toppade med lite olika strössel som jag hade hemma.

Skulle rekomendera denna fluffen som tårtfyllning, för den blev väldigt god.

Enjoy!



Cake pops, ballerina.

Ballerina(vanliga) Cake Pops med vit choklad överdrag.



Dom som är rosa har jag bara haft lite röd caramellfärg i chokladen.

För att göra dessa behövs:
1½ pkt Vanliga Ballerina
ca 170 g Philadelphiaost
ca 230 g vit choklad
18 st cake pops pinnar eller avklippta grillspett
Röd caramell färg om ni vill ha dom färgade.

Gör så här :
Mixa kakorna helt. Tillsätt philadelphiaposten, lite i taget tills allt är jämt blandat.
Rulla dom till bollar eller den form ni vill ha dom i och ställ in i kylen medans ni smälter
den vita chokladen i vattenbad och ha i färgen.
Doppa toppen på pinnarna i chokladen och låt det stelna (ska tydligen fästa bättre då).
När det stelnat på pinnarna så ta ut bollarna och sätt en pinne i varje och doppa i choklad.
Och ställ pinnarna i ett glas fyllt med strösocker när ni ska torka dom.

Ett bra tips som jag hittade hos bloggerskan (http://lindarunn.se).

Hur enkelt som helst och går att variera i mängder.
Om ni är intresserade av att göra sånna här så tycker jag ni ska googla och kolla
hur mkt kul man kan göra med sånna här :)

Lycka till !


Super ENKLA & GODA muffins/ cup cake med vaniljsmörkräm.


Muffins , 12 st.

115 g smör (rumstemp.)
1 ¾ dl strösocker
2 st ägg
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Värm ugnen till 180° .
Ställ i ordning 12 st muffinsformar på en plåt.
Vispa ihop smör, socker, ägg, mjöl och bakpulver till en jämn smet.
Skeda i formarna, ungefär till hälften.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min eller tills dom jäst upp och
fått en gyllenbrun färg och är fasta i konsistensen.
Låt svalna på galler.


Smörkräm
(1 sats till 12 st muffins).

75 g smör
2 dl florsocker
1 st ägg
2 tsk vaniljsocker

Vispa smöret fluffigt, tillsätt sedan florsockret
lite i taget.
Blanda sedan ner ägget och vaniljsockret.


När muffinsen är helt svala så är det bara att kleta på smörkrämen som topping.
Jag gjorde i ordning lite marsankräm och fyllde dom med innan.
Om ni vill fylla dom så är det bara att skära lite snett ner i dom och runt så ni får ut en kon.
Sen skär ni av spetsen på konen(locket), fyller hålet med marsankrämen och sätter tillbaks locket.
Och sen på med smörkrämen.




Jag sa förra gången att jag skulle dela med mig av ett muffinsrecept
när jag hittat ett jag tyckte var värt att dela.
Och detta som receptet är verkligen det bästa och enklaste jag bakat med.
Går enkelt att variera med.

Lycka till!



RSS 2.0