Kladdkaka med maräng & bär.

Underbart god!
Kladdkaka med maräng och bär.

Ugnen : 175°
Kakan:
125 g Smör
1 dl Socker
2 st Äggulor
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
1 ¾ Mjöl
3 msk Kakao
1 dl Mjölk
Maräng:
2 st Äggvitor
1 ½ dl Socker
Garnering:
Bär tex, blåbär, vinbär, jordgubbar m.m , strössel(valfritt)
1. Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggulorna.
Blanda i vaniljsocker, bakpulver, kakao, mjöl och mjölk.
Bred ut smeten i en smord form med löstagbar botten.
2. Maräng: Vispa äggvitorna till hårt vitt skum.
Tillsätt sockret under vispning och vispa till en maräng.
Klicka på smeten och grädda i 30 minuter.
Lägg över folie om marängen blir mörk.
Garnera med de bär du vill ha sen när den svalnat lite.



Rekomenderar verkligen att ni följer detta receptet på kladdkaka,
Den är lite luftigare och inte lika söt som vanlig och därför blir
denna kaka inte så mäktig som den annars skulle kunna bli.
Prova!
Ha en god fika stund!


RSS 2.0