Kladdkaka .


Kladdkaka 12-16 port.


100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 st ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering: Florsocker

Tillservering: vispad grädde eller glass

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker tills det blir vitt, (sluta vispa direkt det blir vitt) Blanda ner resten av ingredienserna och rör om tills det är väl blandat. Häll smeten i en smörad och bröad form, helst med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter beroende på hur kladdig man vill ha den. Låt den svalna och pudra på florsocker. Den färdiga kakan blir rätt låg med en hård kant och kladdigare i mitten.




Smaklig måltid:P

Mli♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0